Bestemming Bib

Bestemming: Bib! Nog een maand te gaan!

We zijn halfweg de zomervakantie. Ben jij, net zoals Evi Hanssen, al op leestrip geweest in de Bib? Je hebt nog tijd tot eind augustus om je leesreispas af te halen en afgestempeld terug in te leveren. Zo maak je kans op de zotste prijzen. Lees e…

Lees verder

Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakanti…

Lees verder

De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Carine voor uit 'Het wolk…

Lees verder

DE DIGITALE KINDERBOEKJES VAN FUNDELS, VOOR EEN ONTSPANNEN EN LEERZAME ZOMER

Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakantiebestemming of om te lezen onder de parasol in de tuin samen met papa of mama. Fundels kinderboeken zijn ontspannend, maar ook nuttig. Zo maakt je kind in september een goede start voor het nieuwe schooljaar.

Lees verder
eend op de fiets

De Bib leest voor: 'Eend op de fiets'

De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Lieve voor uit 'Eend op de fiets'!

Lees verder
Marius Mindermeer

De Bib leest voor: 'Marius Mindermeer'

De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Jeannine voor uit 'Marius Mindermeer'!

Lees verder
'De Heksen' door Kris

De Bib leest voor: 'De Heksen' van Roald Dahl

De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Tot en met 3 juli lanceren we elke vrijdag zo'n voorleesfilmpje op onze website.

Lees verder

Lees gratis digitale kranten met het Gopress krantenarchief

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de Bib met het handige Gopress krantenarchief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief met je Mijn Bibliotheek-profiel.

#samentegencorona

Lees verder

Bieblo

Op zoek naar een jeugdboek? Probeer Bieblo eens! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Een paar keer klikken en swipen geeft heel eenvoudig boekentips op maat.

 

Lees verder

Mijn Leestipper!

Ben je op zoek naar een goed boek? Vanaf nu kan je terecht op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips!

Lees verder