Kids@Bib

Op deze pagina vind je alles terug wat de Bib in huis heeft voor jong en jonger! Van baby's tot de middelbare school, de Bib heeft het allemaal.

De Bib heeft heel wat in huis voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er knisper- en badboekjes, maar ook houten puzzels zitten in ons assortiment. Voorlees- samenlees- of groeiboeken, de Bib heeft het allemaal!

Ons aanbod voor de allerkleinsten

Boekstart

Boekstart

Wij zijn een Boekstart-bib! Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de Bib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info over Boekstart vind je hier

 

Boekstart-rugzakjes: 5 boeken voor je baby 

Boekstartrugzak

Sinds kort kan je in onze Bib boekstart-rugzakjes vinden. Zo’n rugzakje is gevuld met leesplezier voor de allerkleinsten. Stoffen boekjes of knisperboekjes zijn ideaal tijdens de eerste maanden. Deze kleurrijke boekjes waar veel aan te voelen valt, zijn echte aandachtstrekkers voor je baby. Zo zijn ze vanaf het begin gestimuleerd om naar een boek te grijpen. 
Daarna zijn kartonnen boekjes een echte must voor je kind. Eenvoudige afbeeldingen in felle kleuren met flapjes over dagelijkse dingen zoals speelgoed en eten, zijn ideaal voor nieuwsgierige kindjes. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met lezen. Verwen je kind al vanaf de geboorte met boeken, liedjes of verhaaltjes: zo leren ze snel veel nieuwe klanken en woorden. 

 

Houten puzzel

Houten puzzels

Speciaal voor de allerkleinsten vind je in de Bib ook een lading houten puzzels. Je kan in de Bib komen puzzelen, maar je kan deze puzzels uiteraard ook uitlenen en mee naar huis nemen!

 

Ouder dan 6 jaar

Verken het krantenarchief van je bibliotheek

Gopress-krantenarchief

Ben je in de bibliotheek?
Je hebt toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Begin meteen te lezen op een toestel van de Bib of op je eigen toestel.
Niet in de bibliotheek?
Ook op de meeste scholen kan je artikels lezen - net zoals in de bib. Buiten de muren van de bib (of de school) kan je het archief raadplegen door aan te melden bij Mijn Bibliotheek. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Neem je bibliotheekkaart en registreer je nu.

Boekenzoeker

 

Vind een boek met boekenzoeker

Op zoek naar een boek maar weet je niet welk boek je leuk vindt? Boekenzoeker helpt je met inspirerende leestips voor iedereen van 0 tot 18 jaar! 

 

 

 

bieblo1.jpg

 

Vind een boek met Bieblo

Op zoek naar een jeugdboek? Probeer Bieblo eens! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Een paar keer klikken en swipen geeft heel eenvoudig boekentips op maat.

Ontdek Bieblo.

 

 

 

 

Ik haat lezen

Ik haat lezen

Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk. Daarom is er het initiatief 'Ik haat lezen'. Dit zijn luisterboeken voor kinderen met dyslexie. Hiermee willen ze kinderen en jongeren aanzetten om te lezen, vooral met hun oren. Zodat lezen voor hen toch wat eenvoudiger wordt. En zodat we “ik haat lezen” kunnen ombuigen naar “mag ik nog een boek?”. 

Voorlezen in de Bib

Voorlezen

Elke week kan je in de Bib terecht voor ons voorleesmoment! Elke woensdagnamiddag om 14u30 en elke derde zaterdag van de maand om 10u30 lezen we een halfuurtje voor. Op zaterdag is er na het voorlezen nog een creatieve activiteit. Inschrijven is niet nodig, (groot)ouders blijven best in de buurt. Geen voorlezen in juli en augustus. 

Leer programmeren in de Bib

CoderDojo

Elke eerste zaterdag van de maand kan je in onze Bib leren programmeren tijdens de workshop CoderDojo

Ben je tussen 7 en 18 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Je leert over websites, software, games en apps en gaat er onmiddellijk mee aan de slag tijdens deze workshop.

Schrijf je in

Strips in de Bib

fundels

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand