Digitale diensten van de Bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de Bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de Bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Elk lid van de Bib met een Mijn Bibliotheek-profiel krijgt per jaar 14 gratis Fundels. Je kan kiezen uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Veel lees- en speelplezier!
Fundels

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Jeugdboekenmaand op YouTube

De Jeugdboekenmaand heeft een YouTube-kanaal. Zo kan je van thuis uit toch nog genieten van deze editie!

Jeugdboekenmaand op YouTube

Kunst en cultuur rechtstreeks in je huiskamer

Cultuurconnect bundelt een digitaal aanbod kunst en cultuur om van te genieten in je huiskamer.

Nu cultuurhuizen tijdelijk moeten sluiten, staan we samen sterk om cultuur digitaal te laten zegevieren.

Tips van Cultuurconnect